Scrisoare pentru tine, copilul meu!

Copilul meu,

Mama, e doar o etapa din viața ta, deși am fost prima care te-a simțit, deși am adormit în multe nopți cu tine în gand, mi te imaginam, mă gândeam la tine, încercam sa nu mă pun prea brusc în pat sau să mă ridic prea repede pentru a nu-ți deranja somnul din burtică. Ți-am auzit bătăile inimii și te-am simțit înainte să te fi văzut, te-am iubit fără să te fi cunoscut și am știut că o să o fac pentru tot restul vieții fără contract sau semnături. 

De la început ai fost minunea mea, minunea noastra și deși am comunicat doar prin atingeri și șoapte, te știam bine. Venirea ta ne-a adus bucurie, nu mai simțisem niciodată așa ceva, eram stângaci, ne era frică să te atingem ca să nu te deranjăm, te priveam și încercam să te protejăm cum simțeam mai bine. Poate dacă ai fi venit,cu manual de instrucțiuni, știam să te ajutăm la timp și în cel mai perfect mod, însă noi am învățat uneori și greșind.

Totuși, în momentele în care te țineam în brațe simțeam că plutesc, radiam de fericire și mi se părea că fac cel mai mare act de curaj și pe măsură ce creșteai, simțeam cum se dezvoltă în mine „super-puteri”.

Copilul meu, nu vei fi lângă mine toată viața și nici nu mă vei ciufulii așa cum o faci acum. Recunoașterea culorilor nu va mai fi o problemă și nici aranjatulul jucăriilor la locul lor, plus că mofturile la mâncare, vei vedea se vor schimba. 

Copilul meu, o să crești dar să nu uiți să găsești mereu puterea de a fi tu, să zâmbești, să iubești oamenii, să ai curajul să spui mereu adevărul, să fii loial și devotat, să muncești pentru visul tău și să știi că lucrurile bune, nu se câștigă prin eforturi minime, tot ce vine rapede, trece la fel de rapede. Ascultă-i pe cei din jurul tău și ia de la fiecare doar partea bună, dezvoltă-te, nu te mulțumi cu puțin,  crești mereu în cunoștințe și nu uita, ca semn de mulțumire să  ții privirea ațintită dincolo de nori. 

Cu drag, mama! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *