Ești frumoasă!

Fată fericită, zâmbete, bucurie, fete frumoase, fete fără machiaj

Tu, cea care citești acum aceste rânduri. Nu știu dacă stai jos pe canapea, confortabil într-un fotoliu sau doar ce te-ai așezat pe un scaun ca să-ți tragi sufletul și ai dat din greșală peste acest articol. Am ceva important să îți transmit: Ești frumoasă!

Nu știu ce se ascunde în zâmbetul pe care îl afișezi. Nu știu dacă ziua ta a început extraordinar și nici nu știu cum se va sfârși. Nu știu dacă ai ales azi să te prefaci că ești make up artist sau dacă ți-ai aranjat părul sau doar ți l-ai prins într-o coadă superficială. Nu pot să văd dacă ai mai răscolit și azi trecutul și ai retrăit momentele frumoase pline de nostalgie, colorate cu zâmbete sau dacă ai lăsat ca amintirile să te facă să suferi din nou.

Nu am fost lângă tine când te-ai privit ultima oară în oglindă și nu știu dacă te-ai văzut frumoasă sau din contră, ai văzut că pe fața ta a mai apărut un rid. Ai privit printre lacrimi sau ai zâmbit larg. Ai lăsat ca să ți se vadă frumusețea? Ai lăsat ca ceea ce ai în interior să se reflecte sau te-ai ascuns, ai șters lacrima ce ți s-a prelins pe obraz și ai pretins mai departe că ești bine?

Femeie… dacă ai ști cât ești de frumoasă! Ești frumoasă de când începe ziua. Ești frumoasă cu părul răvășit, cu ochii încă aproape lipiți de somn care parcă ar mai vrea să stea ascunși de lumină.  Ești frumoasă cu tot cu urmele ce ți-au rămas de la pernă și cu tot cu cearcăne. Ești atât de frumoasă când buimăcită cauți drumul către baie și uiți de multe ori să mai aprinzi becul. În toată nebunia de peste zi, în tot lucrul pe care îl faci, în tine e mereu frumusețe. Ai strâns în suflet atât de multă dăruire și iubire cât pentru întregul univers.

Te rog, te rog insistent ca data viitoare când te privești în oglindă, să nu te mai uiți la cicatrici. Privește-te în ochi, și bucură-te pentru ceea ce ești. Uită-te cât ești de frumoasă și gândește-te mereu că tu ești iubită în fiecare zi. Tu te cunoști cel mai bine și e atât de important să înțelegi că cineva te iubește și îți iubește frumusețea. Continuă să crezi asta. Ai numai de câștigat.

Presară mereu fericire! Cucerește lumea cu zâmbetul și pofta ta de viață. Nu te sfii să râzi în hohote. Înconjoară lumea cu blândețe și dăruire. Împrăștie bunătate. Nu te mai întrista când vântul îți deranjează părul. Lasă picurii de ploaie să-ți ude fața. Azi ai cei mai perfecți ochi, cele mai perfecte gene și sprâncene. Pistruii tăi arată minunat și părul tau strălucește mai bine ca niciodată. Azi permite-ți să fii tu… femeie.

P.S. Dacă simți că uneori e prea greu apleacă-te ușor pe genunchi și ridică privirea în sus!

2 Replies to “Ești frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *